top of page

Mindset

De minst voor de hand liggende van de drie, omdat je het niet meteen kan zien, het is niet tastbaar. Maar wel oh zo belangrijk. Met mindset valt en staat alles. Dus scroll hier zeker ook wat door, misschien zit er wel iets bij dat je interessant vindt om uit te proberen.

Wil jij graag ontdekken:

  • hoe je je beter in je vel kan voelen?

  • hoe je positiever in het leven kan staan?

  • hoe je meer zelfvertrouwen kan ontwikkelen?

  • hoe je milder kan zijn voor jezelf?

  • hoe je meer energie in de juiste dingen kan steken?

  • hoe je zelf je leven vorm kan geven?

En word je graag begeleid op deze weg? Dan kan je coachingsessies bij me boeken.

Positiever in het leven staan.jpg
Coaching
Untitled design (18).png

Een stukske neurochemie. Neurotransmitters regelen bepaalde processen in ons lichaam. Zo zijn het ook neurotransmitters of hormonen die zorgen voor ons geluksgevoel, meer bepaald endorfine, dopamine, serotonine en oxytocine. Ze worden daarom ook de gelukshormonen genoemd. En het beste is: je kan deze door heel simpele dingen activeren en zo je geluksgevoel pimpen. 

happiness
ontmoeten

De druk in onze maatschappij is al bijzonder hoog. Daarnaast is de lat die we voor onszelf opleggen soms echter nog hoger. Verwachtingen die niemand van ons heeft, en waar we toch denken aan te moeten voldoen. Dat 'moeten' leggen we onszelf op. Voor 120% gaan, uit plichtsbewustzijn, loyaliteit, omdat we ermee begaan zijn. Het risico is dat je jezelf op den duur voorbij loopt. Ik heb dit aan den lijve ondervonden, en het was een pittige leerschool. 

 Jonge Overwegen van de Vrouw
Untitled design (20).png

Ja, dat lees je goed. We gaan er soms wel prat op geweldige multitaskers te zijn, maar in waarheid kost multitasken bakken energie, en is het constant heen en weer switchen veel minder efficiënt dan het ene ding afwerken voor je aan het volgende begint. En wie de happiness hacks al gelezen heeft, weet ook dat iets afwerken je gelukkiger maakt. One thing at a time. 

singletasking
mogelijkheden

Stel je droomt van een uitstapje. Zie jij meteen waar de uitdagingen liggen, waarom dat moeilijk is? Of zie je aan welke voorwaarden het moet voldoen om het mogelijk te maken, en ga je daar mee aan de slag? 

Denk je 'ik kan dit niet' of 'ik kan dit nog niet'? 

Beide voorbeelden illustreren fixed mindset versus growth mindset. En ook dit kan je trainen (zalig toch :))

Untitled design (19).png
voed
aandacht.jpeg

Sommige mensen staan van nature positiever in het leven en zien het glas halfvol. Voor anderen is dat minder evident. Het leven brengt vaak ook een hoop uitdagingen met zich mee, waardoor je mogelijks nog meer aan jezelf begint te twijfelen. Je kan zo in een neerwaartse spiraal terechtkomen, waarbij je het moeilijk vindt je eigen kwaliteiten nog te zien. Het goede nieuws is: je kan dat omkeren en jezelf meer naar waarde leren schatten. Ik geef je graag enkele oefeningen mee.

bottom of page