top of page
Diana Klose

Mezelf even voorstellen

In a nutshell: ik ben mama van twee kinderen, fan van zonsopgangen en ik hou van lachen, nieuwe dingen uitproberen en in de zon lopen. Ik geef yogales en ben al ettelijke jaren coach. In het corporate leven is dat team coach en agile coach, daarbuiten wellbeing coach. Dat laatste is de afgelopen jaren wat vanzelf gegroeid. Eigenlijk kwam het zo:

Ik heb jarenlang heel ongezond geleefd, al besefte ik dat zelf niet. Druk druk druk, geen tijd voor ontbijt, de lunch moest er ook vaak aan geloven en zodoende ging ik door op koffie en suiker (de firma die de snoepautomaat op kantoor vulde zag mij heel graag komen). 's Avonds kookte ik wel altijd vers en gevarieerd, waardoor ik zelf de indruk had dat ik best gezond at. Het feit dat ik altijd slank van gestalte ben geweest, leek voor mij ook te bevestigen dat ik goed bezig was.

 

'Wacht maar tot je dertig bent', hoorde ik soms, maar niks gebeurde. 'Wacht maar tot je veertig bent', hoorde ik dan, en ja lap, toen was het inderdaad prijs. Ineens begon ik bij te komen, terwijl ik niets anders deed dan voorheen. Ik ondervond dus aan den lijve dat je metabolisme kan veranderen. Wat echter veel erger was, is dat ik door mijn levensstijl jarenlang broodroof gepleegd heb op mijn eigen lichaam. Ik heb het letterlijk gewoon ontzegd van voedingsstoffen, en daarmee mijn eigen weerbaarheid verzwakt. Ook mentaal.

Het lichaam reinigt zichzelf constant, vooral via de lever en enkele hulporganen. Hoe slechter je voeding echter, hoe zwaarder dat wordt en hoe minder ondersteuning (in de vorm van voedingsstoffen) je lijf daarbij krijgt. Het kost dus meer energie. En de energie die je daarin steekt, heb je niet over voor iets anders. Zo ging het dus bij mij, ik had zonder het te weten mijn reservebronnen schaamteloos uitgeput. Combineer dat met een veeleisende job en als resultaat ging ik zienderogen achteruit, de burn-out was niet veraf...

 

Dat heeft me wel wakker geschud. Ik begon stilaan te verstaan dat die energiebalans belangrijk is. Beetje bij beetje leerde ik zien wat energie kost en wat me energie geeft, zowel mentaal als fysiek. Dat was bijvoorbeeld het moment waarop ik met yoga ben gestart. Ik begon ook veel functioneler naar eten te kijken. We hebben voedingsstoffen nodig om optimaal te functioneren, eten is in feite letterlijk brandstof voor je lichaam. Hoe meer ik me daarin verdiepte, hoe duidelijker het werd: heel die ketting hangt samen. Zo heb ik stilaan het tij doen keren. Stilaan, want wat je jarenlang genegeerd hebt, is niet op twee dagen weer opgebouwd. Ik geloof ook niet in extremen, in één slag 180 graden draaien, dat is voor mij niet realistisch.

 

Wat wel werkt, is een fundering leggen en daarop verder bouwen, stap voor stap een andere koers gaan varen op een duurzame manier. Het mag plezant blijven hé ;) Progress over perfection. Op vlak van voeding, beweging en mindset. Die inzichten ben ik beginnen delen, en zo kwam 'gewoon gezonder' tot leven.

Elke mens is anders, en dus is jouw startpunt ongetwijfeld anders dan dat van mij. Maar misschien zit er ook voor jou iets tussen wat je wel leuk lijkt om mee aan de slag te gaan. Op je eigen tempo en je eigen manier, gewoon gezonder :)

Diana.png
Diana
Diana
Diana
bottom of page