top of page

‘Echte’ lasagne (maar toch nokvol hidden goodies)

Dit recept is:

Gewoon lekker

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1,5 pakje lasagnebladeren gemaakt van linzen (sht, merkt echt niemand!)

- 2 handvol geraspte kaas

- 4 EL edelgistvlokken 

Voor de bechamelsaus:

- 3 EL boter

- 3 EL bloem

- 800ml melk

- 1/2 KL nootmuskaat

Voor de dubbele portie tomatensaus:

- 2 uien, fijngesnipperd 

- 4 teentjes look, geperst

- 6 wortelen, geraspt 

- 2 rode paprika’s, geraspt

- 1 prei, geraspt (dat ging wel niet zo heel vlot moet ik toegeven, maar ‘t is gelukt)

- 1 gekookte rode biet met wat vocht, tot een gladde saus gemixt

- 700g gemengd gehakt

- 3-4 blikken tomatenblokjes

- 1 plantje basilicum, blaadjes fijngesneden 

- 3 takjes oregano, blaadjes fijngesneden

Zo ga je te werk:

Fruit de ui in wat olijfolie in een grote pot. Voeg de look toe en laat al roerend even mee bakken. Voeg de rest van de groenten toe en laat zo’n 5 minuten stoven, roer regelmatig. Meng het gehakt onder, laat opnieuw 5 min stoven onder regelmatig roeren. Roer de tomatenblokjes onder en laat 10 min sudderen. Kruid met zout en peper, roer dan de kruiden onder.


Laat ondertussen de boter smelten in een steelpannetje. Voeg dan de bloem toe en meng goed met een garde. Roer al kloppend de melk onder, blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.


Neem een grote ovenschotel en vorm laagjes waarbij je altijd begint en eindigt met bechamelsaus. Strooi op de bovenste laag bechamelsaus eerst de edelgistvlokken en verdeel er de kaas over. 

Plaats een dik half uur in de oven, of tot de kaas goudbruin gaat korsten.


Extra: Als ik lasagne maak, vragen mijn kids steevast of het echte gaat zijn of niet. ‘Echte’ betekent voor hen met vlees, pasta en bechamelsaus 😊 (al dat vervang ik soms door groenten en peulvruchten). Vandaag was het antwoord ja, maar ik moffelde er dan toch nog redelijk veel healthy stuff in - moehaha!

Van de tomatensaus maak ik meestal ineens een dubbele portie, dat heb ik de volgende dag al spaghettisaus klaar, lekker handig. Of ze gaat de vriezer in, geweldig voor op drukke dagen!

bottom of page