top of page

1 basissaus, 3 gerechten:
Speltlasagne met dikke tomaten- & rode bonensaus

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

/

Voor:

4 personen

Ingrediënten

Da’s 1 keer werk om daarna in no time 3 gerechten op tafel te zetten :)

Ingrediënten voor de basissaus voor 3 gerechten

- 2 uien, fijngesnipperd

- 5 tenen look, geperst

- 1 aubergine, in kleine blokjes

- 1 courgette, in kleine blokjes

- 2 wortelen, in kleine blokjes

- 4 stengels selder, fijngesneden

- 250g kastanje champignons, in kleine blokjes

- 3 blikken tomaten in blokjes

- 2 blikken rode bonen, uitgelekt

- handvol verse rozemarijn

- 2 handvol basilicumbladeren, fijngesnipperd

- 4 EL edelgistvlokken


Extra ingrediënten voor de speltlasagne met dikke tomaten- & rode bonensaus:

- 1/3 van de dikke tomaten- & rode bonensaus vol groenten

- 2 pakken speltlasagnebladeren

- 2 EL boter

- 2 EL bloem

- 800ml melk

- snufje nootmuskaat

- handvol geraspte kaas

Zo ga je te werk:

De basissaus: 

Fruit de ui in wat olijfolie in een ruime stoofpot. Roer de look mee onder, en voeg dan de rest van de groenten toe. Laat onder regelmatig roeren even stoven.

Blender de rode bonen in 2 porties met de tomaten in blik en de rozemarijn tot een saus (tjakkaaaa, 2 blikken bonen en niemand die het weet ;)), en voeg toe aan de groenten.


Laat zo’n 20 min gezellig pruttelen tot je een heerlijk dikke saus hebt, roer af en toe. Strooi er op op het einde edel gistvlokken en de basilicum onder. Kruid af met nog wat zout en peper.


Speltlasagne met dikke tomaten- & rode bonensaus:

Smelt de boter in een steelpannetje. Roer de bloem onder met een garde, voeg de melk toe en klop tot een gladde bechamelsaus. Kruid af met nootmuskaat, zout en peper.


Bedek de bodem van een ovenschotel met wat bechamelsaus. Beleg met een laag lasagnebladeren. Verdeel er een goede schep van de saus op, en maak opnieuw een laag met de lasagnebladeren. Herhaal tot de ingrediënten op zijn, eindig met bechamelsaus en bestrooi met de geraspte kaas. Bak gedurende 1u op 190 graden in de oven.

bottom of page