

Ingrediënten
Da’s 1 keer werk om daarna in no time 3 gerechten op tafel te zetten :)
Ingrediënten voor de basissaus voor 3 gerechten
- 2 uien, fijngesnipperd
- 5 tenen look, geperst
- 1 aubergine, in kleine blokjes
- 1 courgette, in kleine blokjes
- 2 wortelen, in kleine blokjes
- 4 stengels selder, fijngesneden
- 250g kastanje champignons, in kleine blokjes
- 3 blikken tomaten in blokjes
- 2 blikken rode bonen, uitgelekt
- handvol verse rozemarijn
- 2 handvol basilicumbladeren, fijngesnipperd
- 4 EL edelgistvlokken
Extra ingrediënten voor de groentelasagne met dikke tomaten- & rode bonensaus en ricotta:
- 1/3 van de dikke tomaten- & rode bonensaus vol groenten
- 3x 200g ricotta
- 1 grote courgette, gehalveerd en met de mandoline in dunne sneetjes
- 1 grote aubergine, gehalveerd en met de mandoline in dunne sneetjes
- 4 EL edelgistvlokken
Zo ga je te werk:
De basissaus:
Fruit de ui in wat olijfolie in een ruime stoofpot. Roer de look mee onder, en voeg dan de rest van de groenten toe. Laat onder regelmatig roeren even stoven.
Blender de rode bonen in 2 porties met de tomaten in blik en de rozemarijn tot een saus (tjakkaaaa, 2 blikken bonen en niemand die het weet ;)), en voeg toe aan de groenten.
Laat zo’n 20 min gezellig pruttelen tot je een heerlijk dikke saus hebt, roer af en toe. Strooi er op op het einde edel gistvlokken en de basilicum onder. Kruid af met nog wat zout en peper.
Groentelasagne met dikke tomaten- & rode bonensaus en ricotta:
Bedek de bodem van een ovenschotel met wat ricotta en strooi er 1/4 van de edelgistvlokken over. Beleg met een laag courgette. Verdeel er een goede schep van de saus op, en maak een laag met de aubergine. Herhaal tot de ingrediënten op zijn, eindig met wat ricottatoefjes bovenop. Bak gedurende 1u15min op 200 graden in de oven.