top of page

1 basissaus, 3 gerechten: Volkorenspaghetti met bonengnaise ;)

Dit recept is:

Gewoon lekker

Intoleranties:

/

Voor:

4 personen

Ingrediënten

Da’s 1 keer werk om daarna in no time 3 gerechten op tafel te zetten :)

Ingrediënten voor de basissaus voor 3 gerechten

- 2 uien, fijngesnipperd

- 5 tenen look, geperst

- 1 aubergine, in kleine blokjes

- 1 courgette, in kleine blokjes

- 2 wortelen, in kleine blokjes

- 4 stengels selder, fijngesneden

- 250g kastanje champignons, in kleine blokjes

- 3 blikken tomaten in blokjes

- 2 blikken rode bonen, uitgelekt

- handvol verse rozemarijn

- 2 handvol basilicumbladeren, fijngesnipperd

- 4 EL edelgistvlokken


Ingrediënten voor volkorenspaghetti met bonengnaise:

- 1/3 van de dikke tomaten- & rode bonensaus vol groenten

- 300g gemengd gehakt

- 400g volkorenspaghetti

- handvol geraspte Parmezaanse kaas

Zo ga je te werk:

De basissaus: 

Fruit de ui in wat olijfolie in een ruime stoofpot. Roer de look mee onder, en voeg dan de rest van de groenten toe. Laat onder regelmatig roeren even stoven.

Blender de rode bonen in 2 porties met de tomaten in blik en de rozemarijn tot een saus (tjakkaaaa, 2 blikken bonen en niemand die het weet ;)), en voeg toe aan de groenten.


Laat zo’n 20 min gezellig pruttelen tot je een heerlijk dikke saus hebt, roer af en toe. Strooi er op op het einde edel gistvlokken en de basilicum onder. Kruid af met nog wat zout en peper.


Volkorenspaghetti met bonengnaise:

Kook de pasta klaar volgens de instructies op de verpakking. Roer ondertussen het gehakt onder de saus, laat zachtjes koken tot het gehakt gaar is.

Doe wat pasta en saus in een bord, werk af met wat parmesaan.


Tip: je kan dit ook perfect zonder gehakt serveren natuurlijk! Mijn kinderen eten af en toe graag ‘echte’ spaghetti - voor hen betekent dat met gehakt ;)

Glutenvrij? Andere pasta

Lactosevrij? Vervang de parmesaan door edelgistvlokken

bottom of page