Apfelstrudelsigaren met lactosevrije banketbakkersroom

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 appel, in schijfjes

- 1 EL rijststroop

- 1/2 KL kaneel

- 5 vellen brikdeeg, gehalveerd


Voor de banketbakkersroom:

- 1 vanillestokje

- 400ml rijst-amandel-hazelnotenmelk (hou een 5-tal EL apart)

- 4 eidooiers

- 3 EL rijststroop

- 30gr maizena

Zo ga je te werk:

Verhit wat olijfolie in een pan, voeg de appelschijfjes en rijststroop toe en bestrooi met de kaneel. Roer af en toe, bak de schijfjes gaar in enkele minuten.


Voor de banketbakkersroom snij je het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.

Doe de rijst-notenmelk in een steelpan, doe daar de vanille en de rijststroop bij en breng dit langzaam aan de kook.

Haal van het vuur, dek de pan af met een deksel en laat de vanille ca 15min intrekken in de warme melk.

Klop ondertussen de eidooiers los met de maizena en de apart gehouden melk.

Breng de melk weer aan de kook en schenk ongeveer ⅓ van de hete melk over het eimengsel. Klop dit goed door en schenk het mengsel dan terug in de pan.

Laat dit al roerend ca nog 1min voorzichtig koken. Je hebt nu een dikke crème.

Haal van het vuur, schenk de crème in een schone kom die even met water omgespoeld is. Dek de lactosevrije banketbakkersroom af met huishoudfolie en laat afkoelen.

Verwijder het vanillestokje.


Doe een eetlepel van de banketbakkersroom op een stuk brikdeeg, leg er 3 of 4 appelschijfes op, en rol het deeg in de vorm van sigaren.

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15min in de oven op 190 graden.