top of page

Apple pie that actually tastes like apple 😉, super easy cake recipe

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Lactosevrij

Voor:

8 personen

Ingrediënten

- 4 rood-groene appels, ongeschild, in dunne schijfjes

- 100g zelfrijzend bakmeel

- 150g hazelnootmeel

- 250g lactosevrije yoghurt

- 120ml koolzaadolie

- 1 KL vanille-extract

- 2 eieren

- 80ml ahornsiroop

- 1/2 KL bakpoeder

- zeste van 1 citroen

- snufje zout

Zo ga je te werk:

Bekleed een springvorm met bakpapier.

Kluts de eieren samen met de ahornsiroop in een ruime kom. Voeg de olie, vanille en citroen toe, meng. Voeg de yoghurt toe, meng. Voeg de 2 soorten bloem, bakpoeder en zout toe, meng opnieuw tot het net een deeg vormt. Giet uit in de springvorm.

Steek de appelschijfjes in het deeg, waarbij je een patroon maakt naar keuze. Het is mooi als je de natuurlijke kleirovergang van de appels volgt.


Bak gedurende 45min op 180 graden, de laatste 20min dek je de cake af zodat de dunnen bovenkant van de appels niet verschroeit.

De kleuren vervagen natuurlijk wat bij het bakken, maar het resultaat blijft mooi :)


Tip: je kan ook een ander deeg nemen natuurlijk, het mijne is wat eclectisch omdat ik gewoon genomen heb wat ik in huis had ;)

bottom of page