top of page


Ingrediënten
- 4-6 aubergines, in de lengte gehalveerd
- 1 blikje gekookte linzen, met vocht
- 2 komkommers, in schijfjes
- handvol muntblaadjes
Bijkomend voor de baba ganoush:
- 300g lactosevrije yoghurt
- 3 EL tahin (ik nam witte, maar dat hoeft niet)
- zeste van 1 citroen
Zo ga je te werk:
Plaats de aubergines in een grote ovenschaal, snijkant omhoog, en druppel er wat olijfolie over. Bak zo’n 40 min op 190 graden, of tot ze gaar zijn.
Schep de helft van de vulling er uit en doe deze in een keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten voor de baba ganoush toe en mix tot een gladde saus.
Verwarm de linzen even in het vocht en giet af.
Plaats 2 auberginehelften op een bord, vul met linzen en baba ganoush, werk af met de komkommer en enkele muntblaadjes.
bottom of page