Bloemenquiche zonder deeg

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 4 grote aardappelen, in dunne schijfjes

- 1 ui, hou 1 schijfje apart, de rest fijngesneden

- 1 broccoli, in roosjes

- 1 rode lange peper, in schijfjes, hou 1 EL apart

- 3 bladeren witte kool, fijngesneden, hou 1 KL apart

- 7 tapastomaten in kwartjes, 3 aan 1 stuk geschild zodat je een lange schil hebt (denk aan het schillen van een appel)

- 6 eitjes

- 2 handvol geraspte kaas

- 8 zwarte olijven, in stukjes

- enkele stengels bieslook

Zo ga je te werk:

Bekleed een springvorm met bakpapier. Leg de bodem en zijkant uit met aardappelschijfjes, zorg dat ze wat overlappen en druk aan. Plaats alvast 10min in de oven op 180 graden.


Kook ondertussen de broccoli, giet af. Kies er een 3-tal roosjes uit voor de afwerking, leg apart. Fruit de ui in wat olijfolie, voog de kool en paprika toe, roerbak 5 min. Kluts de eitjes, kruid goed af met zout en peper.


Haal de vorm uit de oven, verdeel er alle groenten in, overgiet met het eimengsel, verdeel de kaas erover en plaats 15min in de oven.


Haal de quiche uit de oven en maak je met de groenten die je opzij hebt gezet, de olijven en bieslookstengels je bloementuin :)  Laat nog 25min verder bakken.


(Ik had de bloemen er iets te laat opgelegd, je wil eigenlijk graag dat ze meer in de kaas vastsmelten dus heb ik het recept hierop aangepast)