Bloemkoolsteak met paddestoelen en grijze garnalen

Dit recept is:

Gewoon lekker

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 2 kleine bloemkolen, in plakken van 2cm (de kleinere stukjes die niet in plakken blijven hou je apart)

- 1 ui, gesnipperd

- 250g gemengde paddestoelen, gesneden

- handvol basilicum, handvol peterselie, handvol koreander

- 250g ongepelde grijze garnalen, maar dan gepeld ;)

- zeste van 1 citroen, in sliertjes

- 1 EL citroensap

- 2 EL edelgistvlokken

Voor de marinade:

- 6 EL olijfolie

- 1 teentje look, geperst

- 1KL paprikapoeder, 1 KL rozemarijn

Zo ga je te werk:

Meng de ingrediënten voor de marinade. Wrijf de bodem van een ruime ovenschotel of braadslee in met wat olijfolie. Verdeel de bloemkoolsteaks hierover, wrijf de bovenkant in met de helft van de marinade, kruid met zout en peper en zet een kwartier in de oven op 180 graden. Draai de steaks om, verdeel de rest van de marinade, kruid af en plaats opnieuw in de oven voor een kwartier.


Kook de bloemkoolrestjes gaar in lichtgezouten water, giet het meeste water af maar behoud een bodempje. Voeg de edelgist en het citroensap toe, kruid af met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Roer de helft van de citroenzeste onder.


Fruit de ui in wat olijfolie, voeg de paddestoelen toe en roerbak in 5 minuten. Meng de kruiden onder en kruid af.


Dresseer 2 bloemkoolsteaks op een bord, met een schep paddestoelen en een schep bloemkoolpuree. Verdeel een handvol garnalen op de puree. Werk de bloemkoolsteak af met de citroenzeste.