Bulgurrisotto met spruitjes

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1/2 kop carnarolirijst

- 1/2 kop bulgur

- 1l groentebouillon

- 200ml sojaroom

- 2 uien, fijngesnipperd

- 700g spruitjes, gehalveerd

- 3 teentjes look, geperst

- 6 EL edelgistvlokken

Zo ga je te werk:

Fruit de ui in wat olijfolie in een ruime pan. Voeg de rijst en bulgur toe, en een kwart van de bouillon. Roer regelmatig, als de bouillon bijna is ingekookt voeg je opnieuw wat bouillon toe. Herhaal tot de bouillon is opgebruikt en de rijst en bulgur gaar zijn, en meng dan de sojaroom onder.


Verwarm ondertussen in een andere ruime pan wat olijfolie en doe hier de spruitjes in. Laat ze onder regelmatig roeren bakken en kleuren, ik vind het fijn als ze nog wat beetgaar zijn. Laat op het einde de look nog even meebakken.


Haal alles van het vuur en strooi dan de edelgistvlokken over de risotto en meng goed (als de edelgist echt meekookt, gaat een deel van de voedingsstoffen verloren). Voeg de spruitjes toe en dien op.