Champignonsoep met sherry en tijm

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 ui, gesnipperd

- 400g Parijse champignons, in stukjes

- 200g oesterzwammen, in stukjes

- scheutje sherry

- 2l groentebouillon

- 1 pakje sojaroom

- handvol tijmblaadjes

Zo ga je te werk:

Fruit de ui in wat olijfolie in een soeppot, voeg de 2 soorten paddestoelen toe en laat enkele minuten stoven, roer regelmatig. Als de champignons wat beginnen te glazen, schep je er een paar lepels uit voor de afwerking later.


Blus met een scheutje sherry en laat even inkoken. Voeg de groentebouillon toe en lazt een kwartier doorkoken. Haal van het vuur, voeg 2/3 van de tijm en de sojaroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.


Schep in een bord en werk af met een lepel champignons en wat tijm.