top of page

Chocolade macarons met Himalayazout en amandelpasta

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

Ingrediënten

- 90g amandelmeel

- 25g rauw cacaopoeder

- 200g bloemsuiker

- 3 eiwitten op kamertemperatuur

- 1 EL kristalsuiker

- Himalayazout uit de molen

Voor de vulling:

- 4 EL amandelpasta

Zo ga je te werk:

Doe het amandelmeel in een kom en zeef de cacao en de bloemsuiker er bij, roer even om.


Klop de eiwitten in 10 seconden op hoogste snelheid op in een keukenmachine, voeg dan de kristalsuiker bij en klop 10min op hoogste snelheid tot de suiker opgelost is en je witte pieken hebt.


Spatel voorzichtig het bloemmengsel in 2 keer onder het opgeklopt eiwit. Doe het beslag in een spuitzak met een grote ronde opening en spuit beslaghoopjes van zo'n 3cm doorsnede op met bakpapier beklede bakplaten. 


Tik de bakplaten enkele keren tegen het werkvlak zodat eventuele lucht nog kan ontsnappen. Draai een klein beetje Himalayzout uit de molen over de helft van de macaronhelftjes. Laat zo'n 30min rusten, zodat de macarons een laagje krijgen.


Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Plaast de bakplaten zo'n 15-18 minuten in de oven en laat de macarons aansluitend volledig afkoelen op de bakplaten.


Dit was de allereerste keer dat ik macarons maakte, ik vond het welletjes zo dus heb niet ook nog een vulling gemaakt maar ze gewoon gevuld met heerlijke amandelpasta ;)


Gebaseerd op een recept van Donna Hay


Extra: Ongevuld en luchtdicht verpakt houden ze zo'n 1-2 dagen. Ik vond ze ook mooi als kadootje dus heb ze per 2 ingepakt in boterhampapier (bakpapier is ook leuk) en als kleine traktatie uitgedeeld :)

bottom of page