Chocolate fudge cake

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

Ingrediënten

- 200g boter in stukskes

- 2 KL vanille-extract

- 75g cacaopoeder (ongezoet)

- 10 dadels, ontpit 

- 80ml agavesiroop

- 6 eieren

- 70g kokossuiker 

- 120g amandelmeel

Zo ga je te werk:

Bekleed een ronde springvorm (20 cm) met bakpapier. Verwarm de oven op 150 graden.


Doe boter en vanille in een steelpannetje, zeef de cacao erover. Verwarm op een laag vuur en roer tot een gladde massa. Laat redelijk wat afkoelen.


Doe de dadels en algavesiroop in een foodprocessor. Overgiet met het chocolademengsel. Pureer tot een gladde massa.


Breek de eieren in een keukenmachine. Voeg de suiker toe en klop 6min op de hoogste stand tot het volume x3 is en als een dik lint van de garde loopt.


Schep 1/3 van het eimengsel voorzichtig onder het chocolademengsel toe. Voeg het amandelmeel en de rest van het eimengsel toe en spatel alles voorzichtig onder.


Doe het beslag in de springvorm en zet 1 uur in de oven of tot de cake stevig aanvoelt. De cake kan bij het afkoelen weer wat kleveriger worden, maar zo is ze even lekker!


Extra: ik decoreerde de cake deze keer met de speculazen huisjes en supersimpele kerstkoekjes, maar zonder gaat natuurlijk ook :)  Mijn kinderen noemen deze cake 'brownie', en ja daar heeft het wel wat van weg!

Als je wilt kan je er nog een glazuur op doen van 120g roomkaas, 240g ricotta; 70g kokossuiker, 35g cacaopoeder en 2 KL vanille-extract. Mmmmmmmm!