Erwtencarbonara

Dit recept is:

Gewoon lekker Snel klaar!

Intoleranties:

/

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 400g tagliatelle

- 500g diepvrieserwten

- 2 eieren

- 200ml lactosevrije yoghurt

- 4 EL amandelschilfers, geroosterd

- 2 teentjes look, ongepeld

- bladeren van 1 basilicumplantje

- 2 handvol geraspte Parmezaanse kaas

- zeste van 1/2 citroen

- 6 sneetjes ontbijtspek

Zo ga je te werk:

Doe het spek en de look in een ovenschotel en bak gedurende 15min op 180 graden of tot het spek krokant is. Zet het spek opzij en giet het vrijgekomen vet in de keukenmachine. Pel de look en voeg deze ook toe.


Kook de erwten een minuut of 2 en giet af. Doe ze bij in de keukenmachine, voeg de basilicum, parmezaan, amandelen en citroenzeste toe. Kruid met wat zout en peper. Pureer in verschillende keren tot je een groffe dikke saus. Snijd of breek 2 plakjes spek in stukjes en roer deze onder de puree.


Kluts de eieren met de yoghurt.


Kook de pasta gaar, giet niet volledig af maar behoud een klein beetje kook vocht. Meng snel het eimengsel onder tot een romig geheel, en roer dan de erwtenpuree onder.

Draai een portie pasta op een torentje in een bord, schep er nog wat erwtenpuree bij en werk af met een sneetje spek.


Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver