Fluweelzachte bloemkoolsoep met pesto van postelein

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 bloemkool, in roosjes

- 2 uien, gesnipperd

- 2l groentebouillon

- 1 potje sojaroom


Voor de pesto:

- 1 bussel postelein (hou wat apart voor de afwerking)

- 3 EL edelgistvlokken

- 6 EL olijfolie

- 4 EL water

- 2 handvol pijnboompitten

Zo ga je te werk:

Fruit de ui in wat olijfolie in een soeppot, voeg de bloemkool toe en laat even stoven. Voeg de bouillon toe en laat 20 min zachtjes pruttelen. Haal van het vuur, voeg de sojaroom toe en mix tot een gladde soep.


Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Hou wat opzij voor de afwerking.


Doe alle ingrediënten voor de pesto in een bokaal en pureer met een staafmixer.


Schep wat soep ineen bord, verdeel er wat pesto over, werk af met enkele posteleinbladeren en pijnboompitjes.