Gebakken sardines met rodebietencarpacio en brood van chiazaad & lijnzaad

Dit recept is:

Gewoon lekker Snel klaar!

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 16 sardinenfilets, ik nam uit blik maar vers mag zeker ook

- 4 gekookte rode bieten

- 2 EL balsamico-azijn

- 4 EL lactosevrije yoghurt

- 1 EL mosterd

- 4 handvol veldsla

- handvol scheutjes (‘salad mix’ van Bioplanet)

- enkele sneetjes lijnzaad- en chiazaadbrood

Zo ga je te werk:

Mix 2 rode bieten met de balsamico en mosterd tot een gladde saus. Snij de andere rode bieten in heel dunne schijfjes.

Bak de sardines aan 1 kant krokant in een pan (als ze uit blik komen heb je geen olie meer nodig, ook al zijn ze uitgelekt).

Dat was al het kookwerk ;)


Verdeel de rodebietenspread over de borden en roer er telkens een lepel yoghurt door. Dresseer er de overige ingrediënten op en serveer met wat brood.