

Ingrediënten
- 1 liter groentebouillon
- 3 hardkokende aardappelen, in fijne staafjes
- 8 aardappelen, in stukken
- 4 wortelen, in fijne staafjes
- 2 wortelen, met de dunschiller in lange slierten gesneden
- 4 zoete rode pepers, in fijne reepjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 blik gekookte linzen, uitgelekt
Zo ga je te werk:
Blancheer de aardappel- en wortelstaafjes gedurende 3min in groentebouillon. Zeef ze er uit en zet apart, hou de bouillon bij. Leng deze eventueel wat aan met water en kook daarin de rest van de aardappelen gaar. Giet af, stamp fijn met een aardappelstamper en laat afkoelen. Meng er de groentenstaafjes onder en vorm met de handen balletjes van de puree. Plaats ze in een met olijfolie bestreken ovenschotel en bak 30mim op 190 graden.
Roerbak de pepers en wortelslierten in wat olijfolie tot ze beetgaar zijn. Fruit de ui in olijfolie in een pan en voeg de linzen toe, roer regelmatig tot ze warm zijn.
Doe een schep linzen in een kom, rol wat wortel-paprikasalade op een vork en vorm zo een torentje, eindig met 2 wortelknoedels.