Gebakken zucchinirolletjes met een vulling van witte bonen, erwtjes en ricotta

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 3 of 4 courgettes, afhankelijk van de grootte, in dunne schijfjes

- 1 blik witte bonen

- 1 groot blik erwten

- 250g ricotta

- zeste van 1 citroen

- 2 handvol muntblaadjes, fijngesnipperd

- 1 blik tomaten in blokjes

- 2 teentjes look, geperst

- 1 mozzarella

Zo ga je te werk:

Neem een grote ovenschotel, verdeel hierin de tomatenblokjes en roer de look onder.


Pureer de bonen, erwten en ricotta samen met een scheutje water (een lepel of 4) tot een gladde puree. Roer de citroenzeste en munt onder, kruid goed af met zout en peper. 


Doe een lepel van de vulling op een uiteinde van een courgettereep, rol op en zet evt vast met een tandenstoker. Plaats rechtop in de saus in de ovenschotel. Herhaal met de rest. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de rolletjes. Bak gedurende een half uur op 180 graden.


Extra: Ook in de keuken komt de lente piepen! De citroenzeste en munt geven de vulling een frisse toets. En eens het in de oven staat, heb jij tijd voor het apéritif ;)