Gepofte zoete aardappel met maatjes en zure room

Dit recept is:

Gewoon lekker Weinig werk!

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 4 grote zoete aardappelen

- 6 maatjesfilets, in stukjes

- 1 potje lactosevrije zure room

- evenveel lactosevrije yoghurt

- 1/2 plantje bieslook, gesnipperd

- 1 plantje dille, gesnipperd

- 1 witte ui, fijngesnipperd

Zo ga je te werk:

Bak de zoete aardappel gedurende 1u-1u15min in de oven op 230 graden. Laat even afkoelen.


Meng de zure room, yoghurt, bieslook en dille, kruid af met zout en peper.


Haal de zoete aardappel open met een vork, doe er een goede schep van het zure room- mengsel in en enkele stukjes maatjesharing. Werk af met wat ajuin en kruiden.


Maatjes zitten vol proteïne en omega 3 (goede vetzuren). Deze gezonde vetten zijn goed voor je hart, bloeddruk, hersenen, huid, remmen ontstekingen, verbeteren je slaap én zorgen voor een betere vetverbranding en minder vetopslag.