top of page

Geroosterde pompoen- en zoete aardappelsoep met gember en kokosmelk

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 kleine hokkaidopompoen (maar een andere gaat ook)

- 2 zoete aardappelen

- 3 uien, gesnipperd

- 3 cm gember, geraspt

- 2l groentebouillon

- 4 Thaise limoenbladeren

- 200ml kokosmelk

Zo ga je te werk:

Leg de pompoen en zoete aardappelen in een ovenschaal, prik met een mes enkele gaatjes in de aardappelen en plaats de schaal zo’n 40min in de oven op 200 graden, of tot de groenten gaar zijn. Laat even afkoelen.


Fruit de ui in wat olijfolie in een grote pot. Snij de zoete aardappel open en schep het vruchtvlees er uit. Snij de pompoen in stukjes, het deel van de zaden gebruik je niet. Hou een klein beetje apart voor de afwerking.


Voeg de groenten, limoenbladeren en de bouillon bij in de pot. Breng aan de kook en voeg de gember toe. Laat 10min zachtjes pruttelen. Haal van het vuur, voeg de kokosmelk toe en mix met een staafmixer tot een dikke, gladde soep. Kruid met zwarte peper uit de molen en eventueel nog wat Himalayazout. Werk het bord af met wat van de geroosterde pompoen.

bottom of page