Geroosterde pompoen-paprikasaus met pasta

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 2 uien

- 4 teentjes look

- 1 kleine flessenhalspompoen

- 3 zoete rode pepers, gehalveerd

- 2 rode paprika's, gehalveerd

- blikje tomaten in blokjes

- 200ml kokosmelk

- 2 groentenbouillonblokjes

- 5 EL edelgistvlokken

- 2 handvol pijnboompitten

- 1/2 plantje basilicum

- 400g volkorenpasta naar keuze

Zo ga je te werk:

Doe de ui, look, pompoen, pepers en paprika's in een ovenschaal en plaats een half uur in de oven op 190 graden, of tot de groenten gaar zijn. Doe de paprika en pepers in een kom en laat afgedekt even afkoelen, daardoor wordt het gemakkelijker om de schil te verwijderen. 


Verwijder de schil van de paprika en pepers, ui en look. Bij de pompoen hoeft dat niet. Verwijder de zaadjes uit de pompoen. Snij alle groenten in grote stukken.


Pureer de paprika met de pepers, ui en look in een keukenrobot, giet over in een ruime pot. Pureer de pompoen samen met de tomaten in blokjes en de kokosmelk, en giet bij in de pot. Voeg de bouillonblokjes toe en laat nog 20min op een zacht vuur pruttelen. Roer op het einde de edelgistvlokken onder.


Kook ondertussen de pasta gaar en rooster de pijnboompitten in een een droge pan.


Doe een flinke schep van de saus in een bord, en draai daar wat pasta op. Werk af met wat pijnboompitten en basilicum.