Geschroeide bloemkool, ananas en kikkererwten met kurkumadressing

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 bloemkool, in roosjes

- 2 schijven ananas, in stukjes

- 1 glas kikkererwten, uitgelekt

- 1 EL ghee

- handvol cashewnoten, in schijfjes

- 1 rode chilipeper

Voor de dressing:

- 400g lactosevrije yoghurt

- 2cm kurkuma, in schijfjes

- 2cm gember, in schijfjes

- 1/2 koreanderplant (plus wat extra voor de afwerking)

- 2 EL mangochutney

Zo ga je te werk:

Kook de bloemkool gedurende 5-6min, giet af en verdeel in een ruime ovenschotel. Voeg de ananas toe, meng en verdeel er de ghee over. Kruid met wat peper, leg de chilipeper in een hoekje en plaats 30min in de oven op 200 graden.


Voeg de kikkererwten toe, meng en plaats opnieuw 15min in de oven. Rooster de noten even in een droge pan. Mix de ingrediënten voor de dressing met een staafmixer tot een gladde saus.


Doe een goede portie van de dressing in een bord, en voeg een schep groenten toe. Snij de chilipeper in reepjes en verdeel er wat van in het bord, werk af met wat nootjes en koreander.