Geschroeide bloemkool met linzen en granen uit de oven

Dit recept is:

Vegetarisch Weinig werk!

Intoleranties:

Lactosevrij

Voor:

4

Ingrediënten

- roosjes van 1 bloemkool, in schijfjes gesneden (dat was het al bijna wat prepwerk betreft)

- 1 blik gekookte linzen, uitgelekt

- 1 pakje gekookte granenmengeling (ik nam voor dit gerecht 'trésor d'Italie' uit de Bioplanet: haver, bulgur, tarwekorrels, olijven en basilicum)

- 1 potje lactosevrije ricotta

- 1 plantje dille, gehakt

- 2 handvol pistachenoten, grofgehakt (ok deze moet je dus ook nog even doen)

- 2 KL ras el hanout

Zo ga je te werk:

Doe de bloemkool in een ruime ovenschotel, sprenkel er wat olijfolie over, kruid met wat Himalayazout en zwarte peper uit de molen en meng de ras el hanout onder.

Plaats in de oven op 180 graden, roer even om na 10 min. Herhaal na nog eens 5. Roer dan de linzen en granen onder en plaats opnieuw in de oven voor 10 min.

Doe een flinke schep in een kom, verdeel er wat ricotta over en werk af met dille en wat pistachenoten.