Groentenlasagna

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

/

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 2 aubergines, met de mandoline in dunne plakken gesneden (dunste stand)

- 1 grote courgette, idem

- 3 oranje paprika's, gehalveerd

- 400g oesterzwammen, in reepjes

- 4 handvol lactosevrije geraspte kaas


Voor de bechamelsaus:

- 4 EL boter

- 4 EL bloem

- 1l rijstmelk

- nootmuskaat


Voor de tomatensaus:

- 1 ui, fijngesnipperd

- 3 teentjes look, geperst

- 2 blikken tomaten in blokjes

- een groentenbouillonneke

Zo ga je te werk:

Plaats de paprika's in een ovenschaal, zet op 200 graden in de oven tot ze beginnen blakeren. Dek af, laat even afkoelen en verwijder de schil.

Laat ondertussen ook de aubergine- en courgetteplakken afgedekt in de oven al wat garen.

Bak de oesterzwammen in wat olijfolie, kruid met Himalayazout en zwarte peper uit de molen.

Maak beide sauzen (ik ga er even van uit dat ik deze niet hoef uit te leggen - indien wel, geef een gil hoor).


Start voor de lasagna met een bodempje bechamelsaus. Vorm met alle ingredïenten afwisselend laagjes, kruid tussendoor regelmatig met zout en peper. Strooi ergens halverwege al eens 2 handvol kaas tussen de lagen in, en eindig met bechamelsaus en de rest van de kaas.

Plaats 30min in de oven op 180 graden.

Smakelijk :)