top of page

Groententorentje

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 2 ronde courgetten, in dikke 4 plakken gesneden (boven- en onderkant beetje bijgesneden zodat ze kunnen liggen)

- 2 avocado’s, geplet

- 50g bladspinazie

- 2 wortelen, in dunne slierten geschild met de dunschiller 

- 250g shiitake, in reepjes 

- 1 ui, fijngesnipperd 

- 10 cocktailtomaten, in kwartjes

- handvol bieslook

Zo ga je te werk:

Leg de courgetteschijven in een grote ovenschaal, verdeel er wat olijfolie over en kruid met wat Himalayazout en zwarte peper uit de molen. Plaats gedurende een half uur in de oven op 180 graden, of tot ze gaar zijn.

Fruit de ui in wat olijfolie, voeg de shiitakes toe en roerbak enkele minuten.

Kruid de avocadopuree met Himalayazout en zwarte peper uit de molen. Verdeel over de courgettes, bedek met een goede laag bladspinazie en drapeer er wat wortelsliertjes over. Bouw verder met een goede laag shiitakes en werk af met enkele tomatenpartjes en wat bieslook.

Dien onmiddelijk op.


Extra: eigenlijk was ik vertrokken vanuit het idee om een alternatief voor een burger te maken. Het liep misschien een beetje uit de hand ;) Groententorentje doet het dus ook. Shiitakes zijn misschien wel mijn favoriete paddestoelen omdat ze echt supergezond zijn. Ze zijn rijk aan vitamines als B1, B2, B12, C, D en bevatten veel eiwitten, waardoor het een goede vleesvervanger is. De tekstuur is ook wat vlezig trouwens. Ze werken bloedzuiverend, bloeddruk- en cholesterolverlagend. Shiitake bevat ook veel mineralen, waaronder foliumzuur, magnesium, fosfor, selenium en veel kalium. Maar ze bevatten ook veel prebiotische vezels, wat zorgt voor gezonde darmbacteriën. What's not to like? (allez ja voor mensen die graag paddenstoelen eten natuurlijk ;))

bottom of page