Groenterösti met gebakken feta

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

5 personen

Ingrediënten

- 5 bloemige aardappelen, geraspt 

- 1 courgette zonder zaadlijst, geraspt

- 3 wortelen, geraspt

- 2 eieren

- 2 pakjes feta, in blokjes

- 2 grote tomaten, in kleine blokjes

- 1/2 plantje bladpeterselie

- evenveel rucola


Zo ga je te werk:

Eens je de aardappelen geschild hebt, niet meer wassen! Het zetmeel is belangrijk want het zorgt er voor dat de röstis bijeen blijven, dat wil je dus niet wegspoelen ;) 

Meng de geraspte aardappelen, courgette en wortelen. Kruid met Himalayazout en zwarte peper uit de molen en roer de 2 eieren onder. 

Bak de röstis in porties. Per rösti schep je een goede eetlepel van het mengsel in de pan, duw wat aan zodat je een platte ronde vorm krijgt. Bak op een matig vuur aan elke zijde enkele minuten tot ze goudbruin kleuren.

Plaats ondertussen de feta in een ovenschaal in de oven op 180 graden, tot deze licht begint te korsten.

Plaats een 4-tal röstis op een bord, verdeel er wat bladpeterselie en rucola over en werk af met de tomatenblokjes en feta.


Extra: dit is zo'n 'groentenwegmoffelgerecht' voor de kinderen. Geen gezeur aan tafel :)