

Ingrediënten
- 200g volkorenpasta, een paar uur eerder gekookt, afgegoten en weggezet in de ijskast (met wat olijfolie onder gemengd zodat ze niet gaan plakken)
- 3 grote mozarella’s, in schijfjes
- 2 pruimtomaten, in partjes
- 10-15 cocktailtomaten
- flinke portie jonge spinazieblaadjes
- 2 handvol olijven (mijn voorkeur ging naar zwarte maar die had ik niet meer)
- 2 handvol basilicumblaadjes
- handvol bieslook
- olijfolie
Voor er bij:
- 2 ciabatta’s
- balsamico azijn
Zo ga je te werk:
Dresseer alles op 2 grote borden, druppel er wat olijfolie over en kruid met Himalayazout en zwarte peper uit de molen.
Serveer met ciabatta, olijfolie en balsamico.
Extra: Geen idee of dat in de buurt van Italiaans komt, maar het klonk goed ;)
Het laatste wat je wilt op een dag als deze is staan zwoegen in de keuken. Zo’n frisse salade is dan helemaal perfect! Ik zette alle ingrediënten na het snijden ook weer even in de ijskast zodat ze lekker koel zouden blijven tot ik de salade dresseerde.