top of page

Kipgehaktballetjes met dragon en champagne-preisaus

Dit recept is:

Gewoon lekker

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 700g kipgehakt

- 120g amandelmeel

- 1 EL citroenzeste

- 1 ei

- 2 EL fijngesneden dragonblaadjes (of gedroogde dragon)


Champagne-preisaus:

- 4 wit van preien, in dunne ringen

- 1 glas champagne (leftover van gisteren)

- 1l kippenbouillon

- 1 EL dijonmosterd

- 250ml sojaroom

- 4 takjes dragon

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven op 160 graden.

Schep het gehakt, amandelmeel, citroenzeste, ei en dragon in een kom door elkaar, kruid met Himalayazout en zware peper uit de molen. Rol balletjes. Bak ze in 2 porties in wat olijfolie tot ze goudbruin korsten. Doe ze in een ovenschaal en zet opzij.


Bak de prei in een klontje boter. Blus met de champagne, laat even inkoken. Voeg de bouillon, mosterd, room en dragon toe, laat de saus 8 min. zachtjes inkoken. Giet over de balletjes, zet in de oven en laat 15 minuten bakken.

Verdeel over de borden en serveer met rijst, pasta of een stuk heerlijk vers brood.


Extra: ik vertrok hier van een recept van Donna Hay, maar gaf er al snel mijn eigen twist aan. Ik vind het zelf echt lastig om recepten te volgen ;) De witte wijn werd champagne want de fles was nog niet leeg, de balletjes heb ik eerst gebakken (deed Donna Hay niet), de groenten en bouillon heb ik in aantallen verdubbeld. De temperatuur in de oven ging dan weer naar beneden, gezien de balletjes al gebakken waren. En de saus maakt het lastig om te zien: ik heb ook een deel vegan balletjes gemaakt. Deze maak je gemakkelijk met wat groentenoverschotjes (pompoen en bloemkool in dit geval) en gekookte quinoa, gemengd met een eitje en amandelmeel. 

Voor elk wat wils!



bottom of page