

Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 1 grote knolselder, in blokjes
- 2 raapjes, in blokjes
- 1 liter havermelk
- 2 liter groentebouillon
- enkele blaadjes salie, gesnipperd
- 2 sneden zuurdesembrood, in blokjes
Voor de balletjes:
- 400g boerengehakt
Zo ga je te werk:
Fruit de ui in een grote kookpot, voeg de knolselder en raapjes toe en laat al roerend even kleuren.
Voeg de havermelk en groentenbouillon toe, en laat een half uur rustig pruttelen, of tot de groenten gaar zijn.
Rol ondertussen kleine balletjes, en bak ze in porties bruin gekorst in wat olijfolie.
Rooster de zuurdesemcroutons in een droge pan.
Pureer de groenten tot een dikke, romige soep en breng op smaak met Himalayazout.
Werk de soep af met enkele balletjes, wat croutons, een beetje salie en zwarte peper uit de molen.
Extra: de salie geeft deze soep echt een extra toets, superlekker! Wie vegetarisch/vegan verkiest, kan de balletjes heel eenvoudig weglaten, of vervangen door bv geroosterde sesamzaadjes of geroosterde kikkererwten, of een vegetarisch alternatief.