Miniquiche met pompoen en geitenkaas

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

/

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 vel bladerdeeg

- 1 ui, fijngesnipperd

- 2 teentjes look, geperst

- 2 handvol pompoenstukjes (bv van een uitgeholde halloweenpompoen)

- 2 handvol geraspte kaas

- 1/2 potje zachte geitenkaas

- 4 takjes tijm

- 6 eitjes

Zo ga je te werk:

Fruit de ui in een pan in wat olijfolie. Voeg de pompoen toe, kruid met wat Himalayazout en zwarte peper uit de molen en laat even stoven, roer regelmatig (je wilt ze niet platgekookt hebben). Haal van het vuur.


Vet ondertussen 2 muffinvormpjes in met wat olijfolie of boter. Snij cirkels uit de bladerdeeg die iets groter zijn dan de muffinvormpjes en druk deze aan in de vormpjes. Verdeel de geraspte kaas, pompoen, geitenkaas en tijm over de 12 vormpjes.


Kluts de eieren en kruid met Himalayazout en zwarte peper, verdeel het mengsel over de vormpjes. Plaats een half uur in de oven op 180 graden of tot de quiches goudbruin gebakken zijn. Serveer met een tasje pompoensoep of een klein slaatje on the side.