Nachoschotel met massa’s groenten

Dit recept is:

Vegetarisch Snel klaar!

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 270g nacho’s (ik gebruikte de helft gewone en de helft mais/peulvruchtennacho’s)

- 1 blik kievitsbonen, uitgelekt

- 50g gemengde geraspte kaas

- 50g feta, in stukjes

- 3 wortelen, in kleine blokjes

- 1 rode paprika, in kleine blokjes

- 1/4 romanesco, in roosjes

- 1/2 klein potje mais, uitgelekt

- 1 lente-ui, in stukjes


Voor erbij:

2 rijpe avocado’s

Zo ga je te werk:

Laat de wortelen en paprika zachtjes stoven in een pan, roer af en toe. Kook de romanesco gaar in lichtgezouten water, giet af.

Verdeel de nacho’s over een grote ovenschaal of diepe bakplaat. Strooi er de helft van de kaas over. Verdeel alle andere ingrediënten op de nacho’s, eindig met de rest van de kaas. Plaats gedurende 20 minuten in de oven op 180 graden.


Plet de avocado’s met een vork tot guacamole, kruid af met wat zout.

Tast toe!


Tip: ik had de groenten al op voorhand gekookt. Ik had hier vanavond dus letterlijk 5 minuten werk mee - zaaalig! En er werden zelden zo weinig gejammerd over bonen en groenten (as in: nog nooit) ;)