top of page

Nude hazelnoot-kokostaart met slagroom

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

/

Voor:

Ingrediënten

- 225g boter

- 260g kokosbloesemsuiker

- 2 KL vanille-extract

- 6 eieren

- 335g zelfrijzend bakmeel, gezeefd

- 100g hazelnootmeel

- 125g kokosmeel

- 1KL kaneel

- 125ml melk

- 400ml slagroom

Zo ga je te werk:

Bekleed 2 springvormen met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden. 


Klop de boter, kokossuiker en vanille 5min in een keukenmachine tot je een bleke, romige massa hebt. Laat verder kloppen en voeg langzaam 1 voor 1 de eieren toe.

Voeg de overige ingrediënten voor de taart toe en klop op de hoogste stand tot alles gemengd is. Verdeel het beslag over de 2 taartvormen en bak 55-60 min. Laat volledig afkoelen op een rooster.


Klop de room op tot je pieken ziet.


Snij de 2 taarten horizontaal door zodat je in totaal 4 lagen hebt. Plaats een laag op een taartplateau en bestrijk met 1/4e van de slagroom. Herhaal met de andere 3 helften, strijk de zijkanten glad.


Extra: nadat ik de laatste dagen mijn best had gedaan om recepten te volgen, ging dat voornemen bij deze volledig de mist in. Ik vond dus weer mijn eigen combo uit zowel voor de cake als de vulling. Met de cake had ik dus geluk, maar voor de vulling had ik eerst een 'opdewildenboef’ cream cheese vulling gemaakt, die op zich wel ok was van smaak maar niet het mooie sneeuwachtige resultaat gaf waar ik op hoopte, en die heb ik dan toch maar vervangen heb door slagroom. 

Ah you win some you loose some - but all is fun and forward 😊


Ik versierde de taart Kerstig met wat koekjes, kaneelstokjes, rozemarijntakjes en poedersuiker maar ook zonder is ze heel erg mooi - en lekker 😋

bottom of page