Oosterse visbowl met groene groenten en rijst

Dit recept is:

Gewoon lekker

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 2 tot 4 filets van witte vis, ik nam 2 pladijsfilets

- sesamolie

- 250g basmatirijst

- 1/2 broccoli, in roosjes

- 250g prinsessenboontjes

- 2 kleine komkommers, in reepjes

- 3 lente-uitjes, in stukjes

- 1 plantje koreander

Saus:

- 1 KL vissaus

- 1 EL oestersaus

- 2 EL mirin

Zo ga je te werk:

Meng de ingrediënten voor de saus. Verdeel ze over kleine potjes (ik nam een eierdopje). Roerbak de prinsessenboontjes en broccoli in een wokpan beetgaar in wat sesamolie, doe een deksel op de wok en laat nog enkele minuten verder stomen, roer af en toe. Kruid met een beetje zout. 


Kook ondertussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Bak de vis in porties in wat olijfolie tot deze een gouden korstje krijgt.


Plaats een potje saus in het midden van een bord, voeg een schep rijst toe, flink wat geroerbakken groenten en een stuk vis. Werk af met de komkommer, lente-ui en koreander.