top of page


Ingrediënten
- 1 ui, gesnipperd
- 4 tenen look, geperst
- 2 cm gember, geraspt
- 4 limoenblaadjes
- wit van 1 stengel citroengras, gesnipperd
- 1 EL rode currypasta
- 1/2 KL sambal oelek
- 1 kg wortelen, in stukjes
- 2l groentebouillon
- 200ml kokosmelk
- 1 EL witte miso
- 2 EL ketjap
Voor de afwerking:
- 50ml kokosmelk
- 2 handvol koreander
- 2 handvol kokosschilfers
Zo ga je te werk:
Fruit de ui in wat olijfolie in een grote pot. Voeg de look en wortelen toe en stoof even al roerend. Voeg alle andere ingrediënten toe en laat een klein half uurtje rustig sudderen.
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Roer in het bord wat kokosmelk door de soep, werk af met wat koreander en kokosschilfers.
bottom of page