Ovengebakken kool en linzen met wortel, peer en vijgencompot

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 3/4 kleine witte kool, in partjes

- 1 KL Provençaalse kruiden

- 1 blik linzen, uitgelekt

- 1 ajuin, in sneetjes

- 2 wortelen, in dunne slierten

- 1 peer, in fijne sneetjes

- 4 KL vijgencompot

- 2 handvol microgreens

Zo ga je te werk:

Bestrijk de kool met wat olijfolie, schik in een ovenschotel en bestrooi met zout en de kruiden. Plaats gedurende 45min in de oven op 180 graden, het laatste kwartier afgedekt.


Doe de linzen in een andere ovenschotel, zet het laatste kwartier mee in de oven.

Fruit de ui in wat olijfolie en voeg de wortelen toe, roerbak in enkele minuten beetgaar.


Dresseer 2 plakjes kool, een schep linzen en wortelen op een bord. Schik er enkele plakjes peer en wat microgreens bij, werk af met een lepeltje vijgencompot.