Ovenschotel met prei, puree en worst

Dit recept is:

Gewoon lekker

Intoleranties:

/

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 kg aardappelen, gekookt

- 1 sjalot, fijngesnipperd

- wit van 4 preien, in ringen gesneden

- 1 appel, geraspt

- 500ml melk

- 4 EL bloem 2 EL mosterd

- enkele takjes tijm

- 3 EL edelgistvlokken

- 5 worsten (boerenworst, chipolata, kippenworst of vegetarische worsten)

Zo ga je te werk:

laat onder regelmatig roeren even stoven. Verdeel er 2 EL bloem over en roer onder. Giet beetje bij beetje de melk bij, roer telkens tot de melk is opgenomen en een saus vormt. Voeg de mosterd, edelgistvlokken en tijm toe, kruid bij met zout en peper en roer goed, zet opzij.


Bak de worsten gaar in een andere pan.


Verdeel ondertussen de rest van de bloem over de aardappelen en stamp tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel 2/3 van de puree in een ovenschotel, duw de bodem en hoeken wat aan.


Snij de worsten in stukken en verdeel over de puree. Hou 1 worst apart voor de afwerking. Verdeel de prei in de ovenschotel.


Rol de rest van de puree uit tussen 2 vellen bakpapier, iets groter dan de ovenschotel. Haal 1 vel los, en draai het andere over de ovenschotel. Druk de randen aan met een vork. Duw de resterende worst door de puree. Maak van de puree-overschotjes vormpjes en leg die er bovenop. Plaats gedurende 30min in de oven op 210 graden, werk af met nog wat tijm.