

Ingrediënten
- 1 eendenfilet
- 3 dunne preistengels, in fijne reepjes
- 2 wortelen, in fijne reepjes
- 6 bladeren Chinese kool, in fijne reepjes
- 4 liter kippenbouillon
- 4cm gember, geraspt
- 12 zwarte peperbolletjes
- 6 limoenbladeren, gesnipperd
- 4 EL mirin
- 1 KL zwarte miso
- 5 EL sojasaus
- 1/2 KL sambal oelek
Voor de afwerking: plantje koreander
Zo ga je te werk:
Bak de eend in een droge pan met de vetlaag naar onder op een matig vuur tot al het vet is weggesmolten. Giet het gesmolten vet regelmatig over in de soeppot, tot de eend aan de onderzijde krokant gebakken is. Laat even afkoelen en snij de eend dan in reepjes.
Doe de eend samen met alle andere ingredienten in de soeppot en breng lichtjes aan de kook. Laat een half uur rustig pruttelen.
Doe een goede schep soep in een kommetje en werk af met wat koreander.
Extra: dit lijkt gigantisch veel soep, maar ze was zo ongelooflijk lekker dat er niet veel van overbleef ;) Het fijn snijden van de groenten is best wat werk, maar eens dat achter de rug is vergt het geen grote kookkunsten om deze heerlijk kruidige en licht spicy soep op tafel te toveren.