Quiche met wortel en feta

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

/

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 vel bladerdeeg

- 3 grote wortelen, met de dunschiller in brede repen gesneden

- 1 pakje feta

- 8 eieren

- 200ml melk

Zo ga je te werk:

Bekleed een taartvorm met de bladerdeeg, bak blind gedurende 20-25min op 190 graden.

Rol de wortelreepjes op in rosetten en verdeel ze over de quichebodem. Verkruimel er de feta tussen/over.

Kluts de eieren met de melk, kruid met Himalayazout en zwarte peper uit de molen en giet voorzichtig uit over de quiche.

Plaats zo'n 30-35min in de oven, of tot de quiche goudbruin begint te korsten.

Ik serveerde het met een simpel rucolaslaatje, meer had het niet nodig!


Extra: Dit recept is echt zo eenvoudig, het oprollen van de wortelrepen is zowat het moeilijkste wat er bij is ;)

En eens in de oven, kon ik heerlijk in de hangmat :) 

Feta is één van mijn favoriete kazen en is afkomstig uit Griekenland. Het is meestal een mengeling van vooral schapenmelk (80%) met een kleinere hoeveelheid geitenmelk (20%).

Feta is rijk aan calcium, vitamine B12, vitamine D en aminozuren, en bevat minder vet en calorieën dan bijvoorbeeld cheddar of Parmezaanse kaas.

Het smaakt zeer aromatisch en licht pikant, wat van feta een ideale en heel handige smaakmaker maakt voor je salades, pasta's, quiches, soepen of broodjes. Ik bak het soms ook gewoon zo, superlekker!