top of page

Ravioli van pompoen, kastanje en coppa met salie

Dit recept is:

Gewoon lekker

Intoleranties:

/

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 1 kleine butternut

- 150g gekookte kastanjes

- 9 plakjes coppa

- 2 handvol salieblaadjes

- 2 EL boter

- 1 kleine ui, fijngesnipperd

- 1l groentebouillon

- 2 EL rijstroom

- 2 handvol parmesaanschilfers


Voor de pasta:

- 330g bloem (ik gebruikte de helft gewone, de helft volkorenbloem)

- 3 eieren

- 1 EL water (niet helemaal vol)

- 1/2 KL zout

Zo ga je te werk:

Plaats de butternut in de oven op 180 graden gedurende 30 min of tot hij gaar is. Verwijder de zaden en haal het vruchtvlees er uit.


Stoof de ui in in een pot in wat olijfolie. Voeg de helft van de geroosterde pompoen toe en de groentebouillon, laat 5 min zachtjes koken en pureer tot een gladde saus, roer de room onder.


Hak de kastanje in een keukenmachine, voeg de rest van de pompoen toe en pureer nog even. Kruid af met zout en peper.

Verdeel de coppa op een bakplaat belegd met bakpapier en bak krokant in de oven gedurende een minuut of 5. Leg er 4 opzij voor de afwerking.


Smelt de boter in een pan, bak de salie lichtkrokant.


Doe voor de pasta alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en kneed 2 min door. Kneed 5 min verder met de hand, laat 20min rusten. Bestuif een deel van je weekblad met wat bloem. 


Verdeel het deeg in 3 porties, en haal ze door een pastamachine tot je de gewenste dikte hebt (maak daar maar ‘dunte’ van, de mijne had nog iets fijner gemogen. Ik was bij mijn pastaroller tot 4 gegaan, volgende keer neem ik 5. De pasta moet natuurlijk ook nog wel de vulling kunnen houden). Telkens een vel klaar is, leg je het op het werkblad. Neem een koffielepel van de pompoen-kastanjepuree en plaats deze op ongeveer 1/3 van de bovenkant van de pasta, een centimeter of 2 van de zijkant. Verruilen er wat van de copa over. Herhaal op heel het pastavel, laat telkens zo’n 4-5cm tussen. Plooi dan de onderste helft van het vel over de vulling. Snij in porties. Neem een pakje in beide handen en begin bij de vulling rondom aan te duwen, zorg er voor dat er geen lucht meer in zit want dan gaan ze open bij het koken. Snij de zijkanten bij in de vorm die je graag zou hebben, als je die hebt, met een ravioliroller.


Kook de ravioli per 4 gedurende 3 min in een grote pot lichtgezouten water. Doe een lepel saus in een diep bord, vis de ravioli uit het water, laat 2 sec uitlekken en leg ze in het bord. Overgiet met meer saus, werk af met een coppakrokantje, wat parmesaanschilfers en enkele salieblaadjes.

bottom of page