top of page

Ricottafritata's met koolrabi

Dit recept is:

Vegan Weinig werk

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 2 koolrabi's, in rechthoekige blokjes

- 2 handvol peterselie, fijngesnipperd

- 12 eieren

- 120 ml melk

- 280g ricotta

- tros kerstomaatjes

- 1/4e plantje verse rozemarijn

Zo ga je te werk:

Meng de koolrabi met de peterselie, kruid met wat Himalayzout en zwarte peper uit de molen.

Kluts de eieren met de melk en roer de ricotta onder, kruid eveneens met zout en peper.

Bekleed 4 muffin trays met bakpapier (ik heb er maar 2 dus ik heb ze in 2 keer gebakken - de 1e lading heb ik de laatste 5min van de 2e weer onderaan bij in de oven gezet om weer wat warmer te worden).

Verdeel de koolrabi over de vormpjes, hou een paar blokjes opzij voor de afwerking. Overgiet met het eimengsel en plaats gedurende 25-30min in de oven op 200 graden, of tot ze goud beginnen korsten. De laatste 5min verdeel je er de kerstomaatjes en rozemarijntakjes over.

Dien onmiddelijk op, een simpel fris slaatje is hier superlekker bij. 


Extra: Koolrabi is een typische seizoensgroente, je vindt het vooral in de maanden rondom juni. Ondanks wat de naam suggereert, is koolrabi eigenlijk geen kool maar een knol. Meestal is deze lichtgroen, maar er zijn ook paarse varianten. Je kunt het zowel rauw als gekookt eten.

Rauw smaakt het licht pittig, iets zachter en zoeter dan radijs. De textuur is fris en fantastisch in een salade. Gekookt doet het meer denken aan de steel van bloemkool of broccoli, maar dan iets pittiger. 

Koolrabi bestaat grotendeels uit water, maar bevat nog steeds veel vitamen, mineralen en vitale stoffen. Naast kalium, calcium en magnesium bevat het ook fosfor, ijze en het zeldzamere selenium. Wat kalium betreft, is het één van de kampioenen en daarom een prima groente om hoge bloeddruk te voorkomen, eiwitten aan te maken en de celgroei te stimuleren.

bottom of page