

Ingrediënten
- 300g rijst, gekookt
- 2 blikjes lijngevangen tonijn van 185g uitgelekt gewicht, uitgelekt
- 100g ricotta
- 1 plantje bieslook, fijngesnipperd
- 2 EL zeewiervlokken
- 75g geraspte parmesaan
- 80g amandelmeel
- 2 EL olijfolie
Voor de sla:
- gemengde sla
- 4 handvol scheutjes
Voor de dressing:
- 50g ricotta
- 50g kruidenkaas
- 2 EL melk
- 1 KL paprikapoeder
Zo ga je te werk:
Meng de helft van de parmesaan met het amandelmeel en roer de olijfolie onder. Kruid met zout en peper. Dit wordt je paneermeel.
Meng de ingrediënten voor de dressing, kruid met zout en peper.
Meng de overige ingrediënten in een grote kom, neem per keer ongeveer 2 EL rijstmengsel en vorm hier met je handen ballen van. Rol even door het paneermeel en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak goudbruin op 200 graden gedurende 30 minuten.
Leg het bord vol sla, voeg een lepel dressing en scheutjes toe en 3 rijstballen.
Gebaseerd op een recept van Donna Hay