Rozenkoolsoep met cheddar

Dit recept is:

Vegetarisch

Intoleranties:

Glutenvrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 3 uien, gesnipperd

- 400g spruitjes, gehalveerd

- 2l groentebouillon

- 0,5l melk

- 50g cheddar, geraspt

Zo ga je te werk:

In Duitsland noemen ze spruitjes rozenkool. Prachtig toch? Doet de schoonheid van zo’n spruitje alle eer aan...


Hou enkele bladeren van de spruitjes en een handvol geraspte cheddar apart voor de afwerking.


Fruit de ui in olijfolie in een soeppot. Voeg de rest toe aan de ui en laat enkele minuten stoven, roer af en toe.


Overgiet met de groentebouillon en melk, laat 15 min zachtjes koken.

Haal van het vuur en voeg de cheddar toe.

Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.


Doe een schep in een soepbord, werk af met een scheutje olijfolie, enkele spruitjesbladeren  en wat cheddar.