Salieburgers met gehakt, kikkererwten en groenten

Dit recept is:

Gewoon lekker

Intoleranties:

Lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 500g boerengehakt

- 230g kikkererwten, uitgelekt gewicht, uitgelekt

- 4 sneetjes volkorenbrood, klein gesneden

- 1 courgette, geraspt

- 2 wortelen, geraspt

- 4 EL tomatenpuree

- 10 blaadjes salie, fijngesnipperd

- 12 zuurdesem volkorenbroodjes

- tomaten, in schijfjes

- enkele blaadjes sla

Zo ga je te werk:

Meng de kikkererwten, brood, courgette, wortelen, tomatenpuree en salie in 2 keer in een foodprocessor. 

Kruid met Himalayzout en zwarte peper uit de molen, en meng het gehakt onder.


Vorm burgers en laat ze aan beide kanten even korsten in de pan en leg ze dan op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ik bakte ze met 3 per keer, en veegde de pan telkens even schoon tussendoor om te vermijden dat de laatsten veel verbrande kruimels hebben. Plaats de bakplaat zo'n 20min in de oven op 190 graden, of tot de burgers voor jou goed zijn.


Neem een broodje, wat sla, tomaat en een burger (eventueel een sausje  - al zijn deze burgers op zich al juicy genoeg - of wat geraspte groenten, een plakje kaas) en vorm je hamburger.


Extra: In deze smakelijke burgers zit heel wat goeds verwerkt! Bovendien kan je meteen met de anderen mee aan tafel, want ze worden in de oven afgebakken. Geen gedoe :)

Ik maakte ook enkele veganistische exemplaren, door simpelweg het gehakt te vervangen door extra kikkererwten. Zowel de vegan als die met vlees waren megalekker!