

Ingrediënten
- 4 kleine flessenhalspompoenen of 2 grote
- 250g parelcouscous
- 2 handvol rucola
- 1 handvol bieslook, gesnipperd
- 1 handvol munt, gesnipperd
- 2 handvol amandelen, gehakt
Voor de marinade:
- 2 EL olijfolie
- 2 EL agavesiroop
- 1 KL chili
- 1 KL sambal oelek
Voor de dressing:
- 100g tahin
- 1 EL citroensap
- 100ml water
- 2 EL lactosevrije yoghurt
Zo ga je te werk:
Plaats de pompoenen in een ruime ovenschaal een half uur op 200 graden in de oven.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de marinade.
Haal de pompoen uit de oven en 5 min. afkoelen, snij ze in de lengte open en verwijder de zaadjes. Leg met de snijkant opnieuw in de ovenschaal, maak enkele inkepingen met een mes en verdeel er de marinade over. Zet opnieuw zo’n 40 min. in de oven, of tot ze gaar zijn en licht gekorst.
Kook ondertussen de parelcouscous gaar volgens de instructies van de verpakking. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Plaats een pompoenhelft op een bord, verdeel er wat parelcouscous, rucola en kruiden over, werk af met de dressing en amandelen.