top of page

Spinaziepasta

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 400g khorasan spaghetti

- 250g jonge spinazie

- 1 courgette, in slierten

- 2 uien, fijngesnipperd

- 3 teentjes look, in schijfjes

- 3 EL tahin

- 2 EL citroensap

- 3 EL water

- 1 bussel dille

- 1 bussel bieslook

- 2 handvol amandelen, grof gehakt

Zo ga je te werk:

Fruit de ui en look in olijfolie in een ruime pan. Hou een handvol spinazieblaadjes apart, voeg de rest van de spinazie en courgette toe in de pan, laat een 5-tal minuten stoven, kruid met peper en zout, roer regelmatig.

Kook de pasta gaar, giet af.


Snij 3/4 van de dille en bieslook in grote stukken, doe in een hoog bokaal. Voeg de tahin, het water en het citroensap toe. Voeg de helft van de groenten toe, alsook het vrijgekomen vocht. Kruid met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een gladde saus, meng onder de pasta.

Rooster de noten 1 min in een droge pan.

Dresseer in een bord pasta en de groenten, werk af met wat noten en een paar plukjes kruiden.


Extra: Voor wie het zich afvraagt trouwens: Khorasan spaghetti wordt geteeld in Italië en is de voorvader van de tarwe, heeft een hogere voedingswaarde dan tarwe en bevat meer eiwitten (13,6) dan klassieke tarwe-varianten. Bovendien is khorasan rijker aan essentiële vetzuren en daardoor bijzonder interessant voor vegetariërs en veganisten.

bottom of page