Spring rolls met tofu

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 15 vellen rijstpapier, gebruiksklaar bevochtigd volgens verpakking

- 1/2 Romeinse sla, elk blad in de breedte gehalveerd

- 4 wortelen, in fijne reepjes

- 2 bladeren witte kool, in fijne reepjes

- 1 venkel’blad’, in fijne reepjes

- 1 lange rode paprika, in fijne reepjes

- 2 lente-uitjes, fijn gesneden

- 1 plantje koreander

- 200g tofureepjes

- 1 EL kokosolie

- 1 KL rode Thaise currypasta

- 1 EL sojasaus

- 1 EL oestersaus

Zo ga je te werk:

Verwarm de olie, curry, soja- en oestersaus in een pan, roer tot een saus, voeg de tofu toe en roerbak gedurende 2-3min.


Neem een rijstvel, leg een half blad sla in het midden, telkens wat van de andere groenten, enkele tofustukjes, beetje lente-ui en enkele takjes koreander, dek af met de andere helft van het slablad en vouw/rol toe. Herhaal tot alles op is :)


Extra: Dit recept is best wat werk, maar moeilijk is het niet! Gewoon mindful spring rolls rollen dus :) 

Tofu is een eiwitrijk sojaproduct, origineel afkomstig uit China. Het bevat ook veel calcium en magnesium. Tofu wordt gemaakt uit gestremde sojamelk, zoals kaas uit gestremde melk wordt gemaakt. Het proeft op zich naar niet veel, maar je kan er zowat elke smaak aan geven die je zelf wilt. Je kunt tofu op veel verschillende manieren gebruiken, zowel warm (bakken, frituren, grillen, koken, roerbakken, stomen of stoven), als koud.