Spring rolls met tofu

Dit recept is:

Vegan

Intoleranties:

Glutenvrij/lactosevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 15 vellen rijstpapier, gebruiksklaar bevochtigd volgens verpakking

- 1/2 Romeinse sla, elk blad in de breedte gehalveerd

- 4 wortelen, in fijne reepjes

- 2 bladeren witte kool, in fijne reepjes

- 1 venkel’blad’, in fijne reepjes

- 1 lange rode paprika, in fijne reepjes

- 2 lente-uitjes, fijn gesneden

- 1 plantje koreander

- 200g tofureepjes

- 1 EL kokosolie

- 1 KL rode Thaise currypasta

- 1 EL sojasaus

- 1 EL oestersaus

Zo ga je te werk:

Verwarm de olie, curry, soja- en oestersaus in een pan, roer tot een saus, voeg de tofu toe en roerbak gedurende 2-3min.


Neem een rijstveld, leg een half blad sla in het midden, telkens wat van de andere groenten, enkele tofustukjes, beetje lente-ui en enkele takjes koreander, dek af met de andere helft van het slablad en vouw/rol toe. Herhaal tot alles op is :)