Sticky sojakipballetjes met zeespaghetti en udonnoedels

Dit recept is:

Gewoon lekker

Intoleranties:

Lacotsevrij

Voor:

4 personen

Ingrediënten

- 400g udonnoedels

- 4 handvol zeespaghetti

- handvol zwarte sesamzaadjes

Kipballetjes:

- 600g kipgegakt

- 50g wit chiazaad

- 2 tenen look, geperst

- 2cm gember, geraspt

- 2 EL oestersaus

Sticky sojasaus:

- 100ml sojasaus

- 1 KL bruine miso (de witte is milder, de zwarte pittiger dus pas aan)

- 2 EL sesamolie

- 2 EL rijstazijn

- 3-4 EL vloeibare honing (al naar gelang hoe zoet je het graag hebt)

- 2 EL water

Zo ga je te werk:

Meng alle ingrediënten voor de balletjes in een kom, vorm met je handen gelijkmatige balletjes en plaats ze in een ovenschaal. Plaats 10min in de oven op 220 graden.


Meng de ingrediënten voor de saus. Verdeel over de balletjes, bak verder gedurende 30min of tot de saus is ingedikt.


Kook ondertussen de noedels gaar met de zeespaghetti (voeg geen zout toe aan het water, de zilte smaak van het zeewier is genoeg!) en giet eventueel overtollig water op het einde af. Zelf merk ik bij udonnoedels vaak dat het water in feite bijna volledig opgekookt is, en wat nog rest wordt door het vrijgekomen zetmeel wat ‘sauzig’, dat giet ik dan niet af.


Dresseer wat noedels in een bord en bestrooi met wat sesamzaad, voeg enkele balletjes toe.


Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver