top of page

Supersimpele en keilekkere Kerstkoekjes

Dit recept is:

Vegetarisch Leuk voor kids!

Intoleranties:

Gewoon lekker

Voor:

Ingrediënten

- 250g bloem + extra voor de verwerking

- 100g suiker

- 1 pakje vanillesuiker

- snufje zout

- 1 ei

- 125g zachte boter

Zo ga je te werk:

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met kneedhaak en meng eerst op de laagst stand en dan op de hoogste tot een glad deeg.


Rol in 2 porties uit op een met bloem bestrooid werklvlak, mocht het deeg kleven plaats het dan in vershoudfolie gerold in de koelkast voor zo'n 20min.


Steek met vormpjes de koekjes uit en plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak zo'n 10 minuten op 200 graden en laat afkoelen op een rooster.


Extra: Ik ben geen held in bakken, en de oorzaak daarvan is simpel ;) k kook meestal uit de losse pols, recepten volgen vind ik moeilijk. En als er nu iets is dat je bij bakken zou moeten doen, is het recept volgen...

Ik denk dan 'och wat minder van dit en wat meer van dat, of dat vervang ik wel door huppeldepup'. Of ik flans iets ineen met wat ik in huis heb omdat ik dus niet eerst heb nagekeken of ik nog wel genoeg in huis heb. Dus ja, menig baksel kwam bij mij al heel anders uit de oven dan hoe de bedenker het had voorzien ;) 

Maar met dit recept kan zelfs ik niet missen :) Ik kreeg ooit van mijn grootmoeder een Duits koekjesreceptenboek van Dr.Oetker, en die haal ik met Kerst altijd heel graag boven. Daar is deze dus een go-to uit, en is fantastisch om te doen met kids! 


bottom of page